Melding van personen in witte bestelbus die jongeren achtervolgen.

24 september 2019 17:29

Waarschuwing voor personen in wit busje die jongeren hebben lastig gevallen. Zie onder voor het nieuwsartikel.

https://www.hln.be/in-de-buurt...

De woordvoerster van het BIN netwerk Hoogstraten meldt: 

Sinds enkele dagen circuleren er op sociale media meldingen van bezorgde ouders: hun kinderen vertellen dat ze achtervolgd worden door een witte bestelwagen. Voorlopig ontving de politie twee meldingen, maar zijn er weinig concrete aanknopingspunten zoals een nummerplaat of een merk van een voertuig. De feiten worden zeker ernstig genomen, en de politie roept op tot extra waakzaamheid bij de Hoogstraatse inwoners. Concreet vonden er twee feiten plaats in de buurt van Gelmelstraat, rond de vroege avond (dus niet einde schooltijd).

Maar het is natuurlijk niet de bedoeling om elke witte bestelwagen als verdacht te behandelen. We vragen iedereen om melding te doen bij de politie wanneer een jongere merkt dat hij/zij wordt gevolgd door een witte bestelwagen en/of ook aangesproken wordt door die bestuurder. Op dat moment is het belangrijk dat de jongere zich eerst naar een veilige situatie begeeft (aanbellen bij een woning, direct naar huis fietsen, een volwassene op straat aanspreken …) om vervolgens de politie te bellen via het noodnummer 101. Als de jongere of een getuige de kans ziet om vanuit een veilige situatie een nummerplaat of merk van het voertuig te onthouden, is dat natuurlijk nuttig voor het verder onderzoek.

De politie zelf neemt ondertussen de nodige maatregelen, met onder andere een zichtbare aanwezigheid van de patrouilles voor en na schooltijd. Dit bericht zal ook aan de scholen overgemaakt worden, die op hun beurt de nodige stappen kunnen zetten naar sensibilisering van de jongeren en de ouders.